A0

你係a0嗎?你知唔知道a0意思係咩?如果你想成功出pool,不妨嘗試一下Match Dating專業優質的男女一對一約會配對服務。其實脫單冇咁難,你只需要為愛勇敢一次,Match Dating就可以為您找尋最合適的人。

了解更多

《卓越創新企業大獎》- 最佳專業約會配對服務
Match Dating: 細心真人配對 助客人從心出發

3個A0的疑問

1

A0意思係咩?

A0、O1、OBA全部都係年輕大學生的感情狀況“密碼”。A代表“available”,即係單身的意思。O代表“occupied”,即係有伴侶,後面跟隨的數字就代表拍拖的次數。而OBA就係所謂的“浪子”,意思係occupied but available,即係有伴侶但仍然接受新對象。

2

A0好羞恥?

A0除咗表示未拍過拖,同時也帶有貶義的意思,意味著 “高傲”、“冇魅力”。A0最討厭的話就係:“你還未拍拖嗎?”、“睇你條件咁好,又點會冇拖拍”。在大學同學圈子中,如果你係a0,仲可能會俾人嘲笑。所以“脫單”係大學生涯的重要任務。好多大學生都表示:出pool係頭等大事。

3

成為a0的原因?

單身的原因各不相同,有的人因為自己性格內斂被動,在愛情中不擅長主動出擊,雖然身邊不乏異性朋友,但始終冇進一步發展。

有的人因為自己的社交圈子細,一直搵唔到心儀的對象。有的人單身的原因係因為自己條件太優異,令一般的異性望而卻步。

如果你唔想再繼續做a0,如果你想體驗戀愛的甜蜜滋味,不妨為愛踏出第一步,榮獲《最佳專業約會配對服務》的Match Dating為您找尋最合適的人。

立即行動

A0想出pool?Match Dating一對一約會配對為您找尋最合適的人!

Match Dating是一間專業的香港單身男女約會配對公司,致力於為客人提供合約期內無限次一對一男女約會配對服務。用心為閣下提供約會對象配對、心理輔助傾談、安排約會細節、約會前後建議和反饋等一條龍服務。

Match Dating的所有會員全部通過真人認證,然後再根據客人的擇偶條件進行人手配對。通過我們的專業篩查,確保會員資料的真實性,令閣下可以快速投入到一段可靠的感情中。Match Dating尊重愛情,也尊重您。我們明白閣下唔想盲目戀愛,所以我們也不會盲目配對。在配對前,Match Dating經驗豐富的配對顧問會與閣下進行一對一傾談,了解你的感情困惑和擇偶要求,在此基礎上站在閣下的立場,用心為您匹配合適的對象,絕不兒戲。

在雙方確定配對後,Match Dating會為閣下準備約會的餐廳,為您提供約會技巧指導,包括形象指導、溝通技巧提示等,令您以全新的姿態迎接美好的愛情。雙方約會後,Match Dating也會及時跟進反饋,我們會努力做好雙方感情的橋樑。希望在Match Dating的協助下,閣下可以快速搵到真心真意的另一半。

快速擺脫單身

我們的現有會員

為何選擇我們,而非其他公司?



為什麼選擇我們?

四大理由

詳細服務流程

第一步 - 聯絡我們

第二步 - 約會準備

第三步 - 投入約會

onelove flow 3

第四步 - 事後跟進

onelove flow 4